Säsongens tips och kom i håg!
​Här presenterar vi säsongsvis nyheter om trädgården, ser till att hålla våra kunder uppdaterade om vad man bör ha koll på för säsongen (t.ex. så tomatfröna mm.) och givetvis relaterar vi direkt och indirekt till våra produkter. Blandar med vackra bilder och varför inte lite länkar till inspirerande sidor på nätet...

Våren är här!

Då släpar vi oss ut ur våra grottor och lapar i oss allt vad sol vi kan.
Men vi kan inte heller låta bli att vårstäda och skura och fixa att gammalt så det nya får plats!
Till exempel så är många trädäck gröna och hala. Ett roligt tips kommer här på hur du utan att skada golvet och utan hårt arbete får det fint igen.
Till en låg kostnad dessutom! :)

 

Snabbfix för gröna trädäck!

 

Kogödsel 50 liter 2021.png
Kogödsel!
När du har skördat allt som trädgårdslandet hade att ge så är det nu dags att ge tillbaka...

Skatteåterbäring för moder jord!

Som man sår får man skörda heter det, men om man skördar så får man också återbörda. Hållbar odling handlar såklart om att odla naturligt och långsiktigt. Att gödsla med organisk gödsel såsom kogödsel eller hönsgödsel är en bra början för ett sunt och långsiktigt brukande av jorden, även om det är i liten skala...

Höstens njutning

Plantera plantera...
Nu är det tid att plantera och planera för våren...

Hösten är tiden när mycket förfaller men det är också en tid av mycket förberedelser och planering för en kommande vår och framtid. Nu är det perfekt att planera allt från buskar och rosor tilll små lökar.

Beskärning!
Stenfrukter såsom körsbär, plommon och persika m.fl...

Beskärning av stenfrukter görs på hösten, efter avslutad skörd, men kan göras under hela hösten och fram i tidig vinter. Att beskära under våren, redan från någon gång i februari faktiskt kan vara rent av katastrofalt då plantan troligen kommer att blöda allvarligt!

 

Vitlök!
Dags att plantera...

Vitlöken planteras med fördel redan på hösten och står alltså i den frusna marken hela vintern, för att sedan skördas först till nästa höst! Vitlöken har i alla tider ansetts ha läkande krafter och är ju dessutom fantastiskt god!

Mer info och tips hittar du här...
 

Växter vi inte alltid tycker om...
 Kvickrot, digitalis och kirskål är växter som inte är så uppskattade av de flesta.
Kolla in odlingsTV för att lära dig mer...

Sommar och sol...

Dela med dig :)
Har du haft en bördig sommar och höst så är det trevligt att få ge bort...

Ställ en pumpa på grannens trapp, överraska med en burk hemmagjord chutney, ställ för all del en korg med äpplen vid postlådan så vem som helst kan ta ett (jag lovar att du gör brevbärarens dag) eller så bakar du helt enkelt bara en rabarberpaj på sommarens rabarber som kanske ligger i frysen och går in till grannen och frågar om hon vill bjuda på en kopp kaffe!
Ta hand om varandra i höstmörkret!

Vinterdvala

Vatten vatten... Högtryckstvättar, slangar, vattenutkast och spannar mm...

Rätt vad det är så kommer det en kall natt nu! Glöm inte att bära in allt som kan frysa sönder. Allt ovan nämnt och därtill krukor och vattenkannor mm...