top of page

Hur smart kan ett gräsmattegödsel vara?

-Väldigt smart, skulle vi vilja säga!

Till att börja med är det långtidsverkande, så man behöver bara sprida en gång om året! Varje litet granulat är inkapslat och doserar näring i förhållande till temperatur, det gödslar därför gräset endast när det faktiskt växer. Ett hällregn lakar inte ur näringen och drar ner den i grundvattnet, den ligger där den ligger i sin kapsel. Det gör också att endast 32 gram per kvadratmeter (3,2 kg/100 kvadratmeter) räcker för hela säsongens behov och varje krona kommer gräset tillgodo.

Den går att sprida när som helst. Du behöver inte ge dig ut och gödsla gräset när det regnar. Rätt doserad så bränner den inte heller gräset, näringen ligger skyddad i sin kapsel, och doserar bara ut vid behov.

 

-Smart gräsmattegödsel

Emmaljunga Gräsmattegödsel Exakt

En Exakt gödselgiva tränger undan mossan. Emmaljungas Gräsmattegödsel Exakt behöver därför inte innehålla några gifter, och gör det inte heller.

Näringsinnehåll: NPK 24-2,2-6,6+1,2Mg

Smart

gräs gräsgödsel långtidsverkande Gräsmattegödsel

Nyhet!

Bara råvaror som vi vill använda

i vår egen trädgård

gräs gräsgödsel långtidsverkande Gräsmattegödsel

En gång om året!

Sprids EN gång om året! Sprid när du har tid, men vänta helst tills dess att gräset har kommit igång och börjat växa på vårkanten. Eftersom varje gödselkula är inkapslad kan du sprida när som helst, du behöver inte alls ge dig ut när det regnar. Kapslingen gör att gräset inte bränns av gödslen nämligen.

Näringen doseras ut i kontrollerad takt, helt styrt av temperatur, och 32 gram per kvadratmeter räcker för HELA säsongen! Det spelar ingen roll om det ösregnar dagen efter heller, näringen ligger kvar i sin kapsel och lakas inte ur jorden och ner i grundvattnet. Den ligger där den ligger, och varje investerad krona hamnar där du lägger den. I gräsmattan.

Husdjur på gräset?

Det går bra att använda Emmaljungas Gräsmattegödsel Exakt tillsammans med husdjur. Våra tester har inte visat att djur i allmänhet reagerar på den. Gödslet innehåller 5% direktverkande gödsel, en liten mängd som gräset snabbt kan ta åt sig, men vi rekommenderar därför att vänta till efter första regnet innan man släpper ut djur med känsliga tassar. Resten av säsongen ligger kvarvarande näring inkapslat och doseras ut en sådan mängd att gräset kan ta åt sig den direkt.

gräs gräsmatta långtidsverkande lek boll hund
familj gräs gräsmatta

Miljösmart!

Emmaljungas Gräsmattegödsel Exakt är en smart produkt. Den har en Exakt avvägd näringsbalans för just gräsmattan. Gräset vill ha hög andel kväve för att det ska växa och trivas. Av samma anledning tränger det också undan mossa utan att man behöver använda någon form av mossbekämpningsmedel. Hemligheten ligger i höljet som omger varje granul. Höljet släpper igenom näringen i förhållande vill vilken temperatur det är och förser gräset med näring när det faktiskt behöver det. Det kvittar om det ösregnar i en hel vecka, granulatet löses inte upp och dräneras ut i grundvattnet. Traditionella gräsmattegödsel, hur miljövänliga de än är, löses upp väldigt snabbt och läcker då ut i grundvattnet och i bäckar och sjöar. Emmaljungas Gräsmattegödsel Exakt påverkas alltså inte av stora vattenmängder utan styrs helt av temperatur. Vid torka slutar granulatet att trycka ut näring och bränner därför inte heller gräset, utan sparar näringen till när gräset kommer igång att växa igen vid nästa regn. Smart!

Lat och sparsam.

"Det är smidigt att bara behöva sprida den en gång om året, så behöver man inte tänka mer på det sedan". Ofta gödslar vi vår gräsmatta en rejäl dos på vårkanten i nyhetens behag och vårsolens strålar. Sen glömmer vi gärna det. Tyvärr. Efter 4-6 veckor har de allra flesta gräsmattegödsel på marknaden gjort sitt. Antingen har gräset tagit tillvara på näringen, eller har den lakats ur jorden med regnet och hamnat i grundvattnet. Med traditionella gödselmedel behöver man därför gödsla var 4:e till 6:e vecka, men det slipper du med Emmaljunga Exakt. Exakt varar nämligen i hela 5 månader och 32 gram per kvadratmeter är tillräckligt i 5 månader.

Varje säck innehåller 8 kilo och räcker till 250 kvm för hela säsongen. Skönt att slippa bära hem en massa kilo helt i onödan. Sprid en gång, så kan du tänka på annat sedan. Det har du råd till! En giva per säsong blir nämligen billigare än tre!

Lägg dig ner en stund istället, och njut av en tät och välväxande gräsmatta!

flicka gräs njut gräsmatta lat avslappnad
bottom of page